ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Două persoane au ajuns la spital după ce s-au intoxicat cu monoxid de carbon

09:17 | 12.03.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 12 mar. /MOLDPRES/. Două persoane din raionul Rezina au ajuns la spital după ce s-au intoxicat cu monoxid de carbon emanat de soba din locuință, comunică MOLDPRES.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), cazul a fost înregistrat în seara zilei de 11 martie în satul Țareuca, raionul Rezina. Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 18:31. La fața locului au fost îndreptați salvatorii, care au evacuat din locuință proprietarul, un bărbat în vârstă de 73 de ani, care nu se putea deplasa de sine stătător. Soția acestuia, în vârstă de 69 de ani a ieșit din casă, fiind ajutată de vecini, până la intervenția pompierilor.

Persoanele au fost preluate de echipa de medici și transportate la spitalul raional. La moment starea acestora este stabilă. Incendiu în locuință nu s-a produs, iar toate circumstanțele cazului urmează a fi stabilite.

În acest context, IGSU atenționează repetat cetățenii despre necesitatea respectării regulilor de siguranță în perioada sezonului rece în timpul utilizării sobelor și altor instalații de încălzit. În vederea evitării intoxicațiilor cu monoxid de carbon, oamenii sunt rugați să nu obtureze canalele de ventilare, să nu suprasolicite sobele care funcționează pe combustibil solid, dar și să nu păstreze mobilier sau haine în apropierea sursei de încălzit.

img24001731

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!