ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Două cămine studențești pentru viitoarele cadre didactice vor fi renovate

09:30 | 12.03.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 12 mar. /MOLDPRES/. Două cămine studențești pentru viitorii pedagogi vor fi renovate capital în cadrul Proiectului „Învățământul Superior din Moldova”, implementat de Ministerul Educației și Cercetării și finanțat de Banca Mondială. În total, în acest scop vor fi alocate circa trei mln de euro, transmite MOLDPRES.

Modernizările vor fi făcute la unul dintre căminele Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă” și la un cămin aflat în gestiunea Universității de Stat din Moldova. 

Proiectul Băncii Mondiale va mai susține promovarea Republicii Moldova ca destinație pentru studenții de peste hotare. În acest scop, va fi alocat circa un milion de euro pentru traducerea în limba engleză a 14 programe de studii superioare de licență, inclusiv patru programe noi în patru instituții de învățământ superior: Universitatea de Stat din Moldova, Universitatea Tehnică din Moldova, Academia de Studii Economice din Moldova, Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” din Chișinău. De asemenea, circa 300 de profesori vor fi pregătiți pentru a preda aceste programe în limba engleză. 

Aceste acțiuni vin în contextul discuțiilor MEC cu reprezentanții Băncii Mondiale, aflați recent într-o misiune de documentare în Republica Moldova, în vederea restructurării Proiectului „Învățământul Superior din Moldova” prin redistribuirea a circa patru mln de euro, economii făcute în cadrul proiectului, către alte două activități noi. 

Proiectul „Învățământul Superior din Moldova” sprijină activitățile menite să modernizeze infrastructura instituțiilor prin îmbunătățirea condițiilor din blocurile de studii existente și dotarea cu echipament a universităților și colegiilor pedagogice selectate, precum și să asigure o mai bună aliniere a sistemului de învățământ superior la cerințele pieței muncii. Valoarea totală a proiectului este de 35,7 mln. Euro, fiind implementat în perioada mai 2020 – decembrie 2025. 

img24001732

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!