ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Teatrul ”Geneza Art” va prezenta un spectacol de Daniela Burlaca

12:54 | 12.03.2024 Categorie: Cultură

Chişinău, 12 mar. /MOLDPRES/. Un spectacol intitulat „3 + Cristina pe frecvența iubirii”, realizat de Daniela Burlaca după un scenariu de film, va avea loc joi, 14 martie, la ora 19.00 la Teatrul ”Geneza Art” din capitală, informează MOLDPRES.

Potrivit organizatorilor, spectacolul „3 + Cristina pe frecvența iubirii” este o istorie a trei bărbați, foști colegi de școală, care au rămas prieteni în viață și care au format o tradiție de-a lungul anilor de a se aduna cu regularitate la un pahar de vorbă. De această dată, întâlnirea are loc în apartament la Iura – de profesie fizician, dar care nu a reușit să se bucure de o mare recunoaștere a meritelor sale, cu excepția faptului că a rămas fidel pasiunii pentru tranzistoare. Ceilalți doi sunt Nicu – om de afaceri care își înșela frecvent soția și Relu – dealer de mașini, care nu-și înșela cu regularitate soția.

Totul ar fi fost bine, ca de obicei, dacă Iura nu ar fi tăinuit de ei faptul că a invitat la cină vechea lor iubire din anii de studenție, Cristina. Așadar, după aproape 20 de ani de la absolvire cei trei o vor revedea pe cea de care au fost îndrăgostiți. Cum vor reacționa Nicu și Relu și cum va fi împărțit mărul discordiei, spectatorii urmează să afle, cunoscându-le secretele tăinuite după cortina anilor. Regie și scenografie: Daniela Burlaca. În roluri: Iura – Iurie Gologan, Nicu – Nicu Țurcanu, Relu – Viorel Cozma și Cristina – Cristina Trînbaci. 

În aceeași zi, la 19.00, Teatrul Național de Operă și Balet ”Maria Bieșu” va găzdui spectacolul ”Sunt aici”  în regia lui Yegor Trukhin,  prezentat de actorul Anatoly Belyy.

Potrivit organizatorilor, piesa "Sunt aici” este despre noi și despre vremurile în care trăim. Nu este doar un spectacol, ci o conversație sinceră despre patrie și datorie, despre pace și război, despre bine și rău. Cu toate acestea, indiferent despre ce vorbim, vorbim întotdeauna despre dragoste. Iar în spectacol este la fel de mult amuzant și trist, tragic și eroic ca în vremurile noastre. Inspirat din texte scrise după 24 februarie 2022, "I am here" nu este o compilație de texte poetice sau un manifest socio-politic. Este o ocazie de a plonja în universul Omului și de a reflecta asupra locului fiecăruia în ceea ce se întâmplă.

img24001746

img24001746

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!