ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Premierul Dorin Recean, despre lansarea sistemului de plăți instant MIA: „Un pas concret în direcția sprijinirii cetățenilor și alinierii la economia digitală europeană”

13:17 | 12.03.2024 Categorie: Oficial

Chişinău, 12 mar. /MOLDPRES/. Prim-ministrul Dorin Recean a participat la evenimentul de lansare a sistemului de plăți instant MIA, organizat de Banca Națională a Moldovei (BNM). Șeful Executivului a menționat că acest eveniment marchează un moment important în modernizarea sistemului de plăți autohton și că, astfel, vor fi accelerate, simplificate și reduse costurile tranzacțiilor financiare pentru toți cetățenii, ceea ce va contribui la securitatea și eficiența economică, comunică MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare a Guvernului. 

„Prin lansarea MIA, ne asigurăm că rămânem pe calea inovației, facilităm accesul egal la serviciile de plată și susținem creșterea economică durabilă. Este un pas concret în direcția sprijinirii cetățenilor noștri și a alinierii Republicii Moldova la economia digitală europeană”, a subliniat premierul Dorin Recean. 

Sistemul de plăți instant MIA, dezvoltat de BNM, a fost lansat în cadrul unui eveniment organizat în parteneriat cu Programul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) Reforme instituționale și structurale în Moldova. 

Sistemul este disponibil în instituții financiare din țară și permite consumatorilor și companiilor să transfere bani în mai puțin de 15 secunde, fără plata comisioanelor și indiferent de bancă, doar în baza numărului de telefon, oferind o metodă rapidă, sigură și eficientă de efectuare a tranzacțiilor. 

img24001748

img24001748

img24001748

img24001748

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!