ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Secția de chirurgie oro-maxilo-facială a Institutului de Medicină Urgentă a fost reparată

13:53 | 12.03.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 12 mar. /MOLDPRES/. La Institutul de Medicină Urgentă a fost inaugurată în urma lucrărilor de reparație secția de chirurgie oro-maxilo-facială pentru adulți, care este unică în țară. Renovarea a costat circa 9,2 milioane de lei (460 de mii de euro), comunică MOLDPRES.

Secția, cu o capacitate de 32 de paturi, activează non-stop și este specializată în acordarea asistenței medicale pacienților cu diverse patologii oro-maxilo-faciale, cum ar fi: procese inflamatorii, tumori benigne ale părților moi și scheletului facial, traumatisme severe, malformațiile congenitale, inclusiv anomalii congenitale din zona capului, a gâtului, a feței și a maxilarelor, precum și a țesuturilor moi ale cavității orale, sechele postraumatice, postoperatorii.

Pe parcursul anilor 2021-2023, în cadrul secției au fost tratați circa 4700 de pacienți, atât în mod urgent, cât și planificat.

Renovarea capitală a acestei secții a fost posibilă datorită investițiilor semnificative din sursele bugetului public național, în valoare totală de circa 9,2 milioane lei. Din această sumă au fost alocate circa 6,2 milioane lei pentru lucrări de reparație, circa 880 de mii de lei pentru dotarea cu mobilier și circa 2,1 milioane lei au fost investite pentru dotarea secției cu un ortopantomograf.

img24001750

img24001750

img24001750

img24001750

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!