ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Klaus Iohannis: România nu va trimite combatanți în Ucraina

14:53 | 12.03.2024 Categorie: Externe

Chişinău, 12 mar. /MOLDPRES/. România nu va trimite combatanți în Ucraina, a declarat președintele Klaus Iohannis marți, în cadrul unei conferințe de presă, alături de omologul său din Muntenegru, Jakov Milatovic, transmite Moldpres cu referire la Agerpres. 

"România nu va trimite combatanți în Ucraina. Noi sprijinim Ucraina în foarte multe feluri și vom continua", a subliniat șeful statului.

"O posibilă trimitere de combatanţi în Ucraina nu poate fi luată în considerare sub mandat NATO, fiindcă Ucraina nu este aliat NATO", a punctat Iohannis.

El a precizat că, "dacă există înțelegeri bilaterale între un stat și Ucraina pe orice temă", acestea pot fi onorate.

"Am spus-o de multe ori și îmi face plăcere s-o repet: România este alături de Ucraina și de ucraineni și vom continua sprijinul nostru atât timp cât va fi nevoie", a concluzionat Iohannis.

img24001751

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!