ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În anul 2023, produsul intern brut a înregistrat o evoluție pozitivă

11:04 | 15.03.2024 Categorie: Economie

Chişinău, 15 mar. /MOLDPRES/. În anul 2023, produsul intern brut (PIB) a constituit 300,4 miliarde lei, prețuri curente de piață, fiind în creștere în termeni reali cu 0,7% față de anul 2022, potrivit datelor preliminare ale Birului Național de Statistică (BNS), transmite MOLDPRES.  

Potrivit sursei citate, influență pozitivă asupra evoluției PIB au înregistrat activități precum agricultură, silvicultură și pescuit, sănătate și asistență socială, informații și comunicații.

Pe de altă parte, descreșterea PIB în perioada de referință a fost cauzată de următoarele activități: industria prelucrătoare, construcții, comerț cu ridicata și cu amănuntul, întreținerea și repararea autovehiculelor, transport și depozitare.

Produsul intern brut estimat pentru trimestrul IV 2023 a constituit 83,6 miliarde lei, prețuri curente de piață, fiind în creștere în termeni reali cu 0,2% față de trimestrul IV 2022. 

img24001840

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!