ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un bărbat, anunțat în căutare pentru trafic de influență, reținut la Aeroport Internațional Chișinău

12:40 | 15.03.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 15 mar. /MOLDPRES/. Un bărbat a fost reținut ieri noaptea de ofițerii și procurorii anticorupție la Aeroport Internațional Chișinău, în timp ce se întorcea din Federația Rusă. Acesta a fost anunțat în căutare în anul 2019 pentru a fi reținut într-un dosar de trafic de influență, comunică MOLDPRES.

Potrivit materialelor cauzei, în vara anului 2019, bănuitul ar fi pretins 8 000 de euro de la mama unui învinuit, pentru a determina angajați din cadrul Inspectoratului de Poliție Strășeni și alte persoane publice să-l elibereze din arest preventiv pe fiul acesteia, învinuit de comiterea unui furt.

Reținerea a avut loc la intrare pe teritoriul Republicii Moldova, în punctul de trecere a frontierei Aeroportul Internațional Chișinău. Suspectul a fost plasat în izolator pentru 72 de ore.

Urmărirea penală este condusă de Procuratura Anticorupție.

img24001849

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!