ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Cel puţin 14 morţi în unul dintre cele mai grave atacuri ruseşti asupra oraşului Odesa

18:51 | 15.03.2024 Categorie: Externe

Odesa, 15 mar. /MOLDPRES/. Cel puțin 14 persoane au fost ucise și aproximativ 50 au fost rănite vineri într-unul dintre cele mai grave atacuri cu rachete rusești asupra orașului-port Odesa din sudul Ucrainei, care a fost deja vizat de două ori de lovituri rusești în ultimele zile, relatează AFP, preluat de Agerpres și MOLDPRES.

„Un atac cu rachete ruseşti a provocat moartea a 14 persoane, între care locuitori, un paramedic şi un membru al echipelor de salvare”, a declarat guvernatorul regional Oleg Kiper pe Telegram.

Primăria a declarat sâmbătă zi de doliu în urma acestui atac devastator, unul dintre cele mai grave suferite de orașul Odesa de la începutul invaziei ruse în urmă cu doi ani.

Atacul cu rachete, care a avut loc în plină zi, a lăsat în urmă 46 de persoane rănite, printre care și șapte angajați ai serviciilor de urgență. Potrivit parchetului ucrainean, clădiri rezidențiale și vehicule au fost grav afectate în urma bombardamentului.

Serviciile de urgență ucrainene au raportat că au avut loc două lovituri consecutive în aceeași zonă, amplificând amploarea tragediei.

După ce un prim atac cu rachete rusești asupra orașului a provocat daune infrastructurii civile și a declanșat un incendiu, echipele de salvare au intervenit prompt pentru a stinge focul, a îndepărta dărâmăturile și a căuta supraviețuitori, când, fără avertisment, inamicul a lansat un al doilea atac cu rachete, conform serviciului pentru situații de urgență.

Imaginile transmise de serviciile de urgență ucrainene arată salvatori răniți, cu chipurile murdare și hainele zdrențuite, ajutați de colegii lor în încercarea de a gestiona situația de urgență.

Acesta este al treilea atac mortal asupra orașului Odesa de la începutul lunii martie.

img24001866

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!