ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Alegeri în Rusia: O femeie a turnat vopsea verde într-o urnă de vot

18:57 | 15.03.2024 Categorie: Externe

Chişinău, 15 mar. /MOLDPRES/. Autoritățile din Moscova au declarat că au deschis un dosar penal împotriva unei femei care a turnat vopsea verde într-o urnă de vot, încercând să perturbe procesul electoral la alegerile prezidențiale din Rusia, scrie Reuters, preluat de Agerpres și MOLDPRES.

Vineri, rușii au început să voteze în cele 11 fusuri orare ale țării, marcând prima zi a scrutinului de trei zile în urma căruia, cel mai probabil, liderul rus Vladimir Putin va obține un nou mandat de șase ani la Kremlin.

Imaginile surprinse de camerele de supraveghere, difuzate de agenția de presă RIA, arată o tânără care depune buletinul de vot înainte de a turna cu calm un lichid verde în urna de vot din plastic transparent.

Femeia, a cărei identitate nu a fost dezvăluită, a fost ulterior acuzată de "obstrucționarea exercitării drepturilor electorale sau a activității comisiilor electorale", a informat serviciul de presă al Comitetului de Investigații rus.

Această infracțiune este pasibilă de o pedeapsă cu închisoarea de până la cinci ani.

Două incidente similare au fost raportate la secțiile de votare din regiunea Voronej, a adăugat RIA.

img24001867

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!