ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

BTA: Patriarhul Neofit al Bulgariei, înmormântat la Catedrala Sf. Nedelya din Sofia

10:23 | 17.03.2024 Categorie: Externe

Chişinău, 17 mar. /MOLDPRES/. Patriarhul Neofit al Bulgariei și Mitropolit al Sofiei, care a murit miercuri seara după o lungă boală, a fost înmormântat sâmbătă la Catedrala Sf. Nedelya din Sofia - a doua zi de doliu național în care bulgarii i-au adus omagiu, comunică BTA.

Sicriul lui Neofit a fost adus la biserică cu un cortegiu funerar de la Catedrala Sf. Alexandru Nevski, unde Patriarhul Ecumenic Bartolomeu a condus slujba de pomenire pentru odihna sufletului Patriarhului Neofit.

Slujba de înmormântare a fost precedată de o liturghie divină ierarhică, condusă de Ioan, Mitropolitul Varnei.

Înalți oficiali, politicieni și oameni de stat i-au adus un omagiu regretatului Patriarh bulgar, ale cărui rămășițe au fost depuse lângă mormântul Exarhului Iosif din Biserica Sf. Nedelya.

img24001885

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!