ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Cinci cazuri de rujeolă au fost depistate la un centru de refugiați din capitală

14:57 | 18.03.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 18 mar. /MOLDPRES/. Cinci cazuri de rujeolă au fost depistate la un centru de refugiați din capitală. Anunțul a fost făcut de șeful-adjunct al Direcției Asistență Medicală și Socială din municipiul Chișinău, Vladimir Bolocan, în timpul ședinței operative a serviciilor primăriei capitalei, informează MOLDPRES.

Potrivit lui Vladimir Bolocan, în instituție se află circa 160 de persoane, dintre care peste 60 sunt copii. 

„Doar o familie ar fi vaccinată. Persoanele refugiate nu sunt incluse în programele de imunizare și cred că ar trebui să se intervină în acest sens”, a spus Vladimir Bolocan.

În urma depistării cazurilor, la centrul de refugiați au fost impuse norme de izolare și au fost limitate interacțiunile dintre persoane. Totodată, a fost instituită o carantină pentru 21 de zile.

img24001911

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!