ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

BTA: Documentarul „Weimar Express” al Milenei Fuchedzhieva va fi proiectat la Viena

18:49 | 18.03.2024 Categorie: Externe

Chişinău, 18 mar. /MOLDPRES/. Documentarul Weimar Express (2023) al Milenei Fuchedzhieva va fi proiectat marți la Institutul Cultural Bulgar din Viena, comunică BTA.

Proiecția începe la ora 18:30 (ora locală). Intrarea este gratuită. 

Documentarul spune povestea Uniunii Scriitorilor Europeni a lui Joseph Goebbels și a celor trei autori care au susținut noua ordine culturală a Germaniei, se arată în descrierea filmului. În octombrie 1941, Goebbels a invitat treizeci și șapte de scriitori europeni la un seminar de o lună - planul său era să creeze o Uniune a Scriitorilor Europeni pentru a promova viziunea germană asupra lumii. Treizeci și șase de bărbați și o femeie au acceptat invitația și s-au urcat în trenul spre Weimar. Știau ei că următoarea oprire după Weimar era Buchenwald? Cine erau acești bărbați, cine era femeia? Ce s-a întâmplat cu Uniunea după căderea celui de-al Treilea Reich? Unde a început propaganda și unde s-a terminat? Care a fost adevăratul cost al biletului pentru această călătorie?

img24001921

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!