ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vicepremierul Cristina Gherasimov a avut o convorbire telefonică cu viceministrul Afacerilor Externe al Lituaniei

19:09 | 18.03.2024 Categorie: Oficial

Chişinău, 18 mar. /MOLDPRES/. Evoluțiile de pe agenda de integrare europeană a Republicii Moldova au fost discutate de viceprim-ministrul Cristina Gherasimov cu Simonas Šatūnas, viceministrul Afacerilor Externe al Lituaniei, responsabil de afaceri europene, comunică MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare a Guvernului. 

Oficialii s-au referit la progresul autorităților de la Chișinău în implementarea ultimelor trei recomandări ale Comisiei Europene și la prioritățile pentru anul curent de pe agenda de integrare europeană. 

De asemenea, viceprim-ministrul Gherasimov a subliniat că mizăm pe sprijinul Lituaniei în Consiliul European, în vederea adoptării rapide a cadrului de negocieri și organizarea în timpul cel mai apropiat a primei conferințe interguvernamentale, care să marcheze lansarea oficială a negocierilor de aderare. 

Părțile au convenit să intensifice cooperarea în domeniul afacerilor europene, consolidând astfel și mai mult legăturile de prietenie dintre Republica Moldova și Lituania. În context, viceprim-ministrul Cristina Gherasimov a mulțumit autorităților de la Vilnius pentru sprijinul constant acordat Republicii Moldova pe calea aderării la UE.

img24001922

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!