ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Consumatorii vor achita mai puțin pentru energia electrică

11:24 | 19.03.2024 Categorie: Economie

Chişinău, 19 mar. /MOLDPRES/. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a aprobat astăzi micșorarea prețurilor la energia electrică livrată consumatorilor finali, transmite MOLDPRES.

Astfel, consumatorii casnici din centrul și sudul țării vor achita 2 lei și 34 de bani pentru un kWh, cu 5 bani mai puțin decât anterior.

În același timp, tariful pentru consumatorii din nordul țării va fi de 2 lei și 84 de bani pentru un kWh, cu patru bani mai mic față de cel precedent.

Hotărârile vor intra în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial.

Ultima modificare a tarifelor la energia electrică a fost făcută la începutul lunii noiembrie 2023, atunci când prețurile au scăzut cu 18 - 32 de bani per kWh. 

img24001936

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!