ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Hodorkovski cere Occidentului să nu recunoască alegerile din Rusia

11:39 | 19.03.2024 Categorie: Externe

hişinău, 19 mar. /MOLDPRES/.  Fostul oligarh şi opozant al Kremlinului în exil Mihail Hodorkovski le cere guvernelor din Occident să nu recunoască victoria electorală a lui Vladimir Putin, spunând că opoziţia este unită împotriva preşedintelui rus.

„Este vorba, de-acum, despre recunoaşterea publică a legitimităţii lui Vladimir Putin”, a declarat Mihail Horoskovki în fața jurnaliştilor la Berlin, potrivit AFP, preluată de News.ro. „Aşteprăm mult de la societatea occidentală, căreia îi cerem să se întoarcă spre guverne pentru a le cere să nu recunoască legitimitatea lui Putin”, a declarat el.  „Atunci când şefii de stat şi de guverne occidentali îi strâng mâna lui Putin este vorba despre o legitimare foarte puternică a domnului Putin în ţara sa”, a adăugat el.

Un fost magnat al petrolului, Mihail Hodorkovski a ispăşit zece ani de detenţie după ce i s-a opus lui Vladimir Putin, la începutul anilor 2000. După ce a fost graţiat şi eliberat de Putin, el a fugit la Londra, de unde finanţează platforme de opoziţie. Mihail Hodorkovski s-a întâlnit duminică, în timpul alegerilor prezidenţiale din Rusia, cu văduva opozantului Aleksei Navalnîi, mort în închisoare în februarie, în faţa sediului Ambasadei Rusiei la Berlin, unde Iulia Navalnaia a votat. Potrivit lui Hodorkovski, diverse curente de opoziţie sunt de acord asupra „problemelor esenţiale”. „Noi nu-l mai vrem pe Putin la putere şi vrem să clarificăm lucrurlei prin alegeri cinstite şi transparente”, subliniază el.

 

img24001937

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!