ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Preşedintele Germaniei refuză să îl felicite pe Putin pentru realegere, iar Londra îl consideră un „Stalin modern”

12:31 | 19.03.2024 Categorie: Externe

Chişinău, 19 mar. /MOLDPRES/. Preşedintele german Frank-Walter Steinmeier nu îl va felicita pe preşedintele rus Vladimir Putin pentru realegere, a anunțat purtătoarea sa de cuvânt. La rândul său, secretarul britanic al apărării l-a acuzat pe Vladimir Putin că se comportă ca un „Stalin modern”.

„Nu va exista nicio scrisoare către Putin”, a declarat purtătoarea de cuvânt Cerstin Gammelin pentru ziarul berlinez Tagesspiegel, potrivit dpa, preluată Agerpres. „Astăzi mă gândesc la oamenii din Rusia care luptă pentru libertate şi democraţie şi care trăiesc în pericol constant din partea regimului lui Putin. Nu îi vom uita pe aceşti oameni curajoşi”, a transmis Steinmeier într-o postare de duminică pe platforma de socializare X.

La rândul său, secretarul britanic al apărării, Grant Shapps, l-a acuzat pe Vladimir Putin că se comportă ca un „Stalin modern”, după ce, în urma alegerilor din Rusia, liderul de la Kremlin şi-a consolidat şi mai tare controlul asupra puterii după înăbuşirea oricărei opoziţii reale. Ministrul de externe britanic, David Cameron, a declarat că alegerile nu au fost „libere şi corecte”, după ce primele rezultate de duminică au arătat că Putin a câştigat aproape 88% din voturi.

 

img24001938

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!