ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

EcoContact este antrenată în transpunerea directivelor UE în domeniul protecției aerului

13:41 | 19.03.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 19 mar. /MOLDPRES/. O delegație din Republica Moldova formată din reprezentanți ai AO EcoContact, ai Ministerului Mediului și Agenției de Mediu, efectuează, în perioada 19 - 20 martie, o vizită de documentare la autoritățile de mediu din România. Agenda de lucru include subiecte privind aspecte de implementare a legislației de mediu în domeniile conexe emiterii acordurilor și  autorizațiilor integrate de mediu, evaluării impactului de mediu (EIM) și evaluării strategice de mediu, transmite MOLDPRES.

Scopul activității vizează schimbul de cunoștințe  între cele două țări pe aspecte de EIM și ESM, precum și preluarea experienței României în parcurgerea etapei de screening a legislației naționale cu acquis-ul comunitar, implementarea procedurii de EIM, inclusiv provocările întimpinate la fiecare etapă, discuții tehnice și specifice, inclusiv privind calitatea raportului de evaluare de impact asupra mediului, precum și aspecte ce țin de stabilirea costului acordului de mediu.

„Adițional, delegația din Republica Moldova este interesată de subiecte ce țin de transpunerea Directivei 2008/50/CE privind calitatea aerului înconjurător și un aer mai curat pentru Europa și transpunerea Directivei 2010/75/UE privind emisiile industriale și Directivei (UE) 2015/2193 privind limitarea emisiilor în atmosferă a anumitor poluanți provenind de la instalațiile medii de ardere. Urmare a vizitei, Ministerul Mediului, cu suportul oferit din partea proiectului Justiție Verde, urmează să definitiveze proiectul Hotărârii de Guvern cu privire la aprobarea Metodologie de calculare a costului acordului de mediu”. Explică EcoContact.  

Vizita de documentare este organizată în cadrul proiectului „O justiție verde pentru un mediu protejat si comunități durabile în Republica Moldova” implementat de AO EcoContact cu suportul Suediei.

 
 

img24001942

img24001942

img24001942

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!