ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ofițerii CNA desfășoară percheziții într-un dosar de abuz de putere

14:41 | 19.03.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 19 mar. /MOLDPRES/. Ofițerii anticorupție desfășoară astăzi percheziții în biroul unui administrator autorizat din municipiul Chișinău. Acțiunile de urmărire penală au loc sub conducerea Procuraturii Anticorupție și sunt efectuate într-o cauză penală ce vizează abuzul de putere în cadrul unui proces de insolvabilitate, informează MOLDPRES.

Potrivit Centrului Național Anticorupție (CNA), administratorul, în complicitate cu unii membri ai comitetului creditorilor și factori de decizie din mediul privat ar fi înstrăinat mai multe spații locative de pe strada Pietrarilor din capitală prin organizarea procedurii de licitație, în valoare de peste 7,6 milioane de lei (circa 380 de mii de euro), desfășurată contrar Legii insolvabilității.

Administratorul autorizat urmează a fi audiat în calitate de bănuit și cercetat în stare de libertate.

img24001945

img24001945

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!