ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Polițiștii au depistat peste 600 de șoferi care circulau fără a avea cuplată centura de siguranță

11:15 | 21.03.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 21 mar. /MOLDPRES/. Peste 660 de șoferi au fost sancționați de polițiști în cadrul operațiunii „Centura de siguranță”, informează MOLDPRES.

Potrivit Inspectoratului General al Poliției (IGP), 601 de conducători auto nu aveau cuplată centura de siguranță, iar 61 transportau copiii fără mecanismul de adaptare pentru minori.

Operațiunea „Centura de siguranță” este o acțiune de aplicare a legii, coordonată la nivel european de către polițiștii din fiecare țară membră a ROADPOL.

Acțiunea s-a desfășurat timp de o săptămână și a avut ca scop creșterea gradului de conștientizare a importanței purtării centurii de siguranță și a utilizării scaunelor auto pentru copii.

img24002015

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!