ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Premierul Dorin Recean va efectua o vizită de lucru la București

11:54 | 26.03.2024 Categorie: Politică

Chişinău, 26 mar. /MOLDPRES/. Premierul Dorin Recean va efectua miercuri, 27 martie, o vizită de lucru la București, România, transmite MOLDPRES. 

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, a comunicat astăzi că la București, Dorin Recean va participa la cea de-a doua ediție a Forumului Moldova – România: Capital Bridges, organizat de Bursa de Valori de la București, împreună cu parteneri din România și Republica Moldova.

„Evenimentul promovează cooperarea economică solidă și interconectarea piețelor de capital dintre Republica Moldova și România. Premierul va avea intervenții în cadrul acestei platforme unde va vorbi despre necesitatea mai multor investiții și contacte economice între agenții economici de pe ambele maluri ale Prutului”, a punctat Daniel Vodă.

La eveniment vor mai participa președintele Senatului României, Nicolae Ciucă, președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, premierul României, Marcel Ciolacu și alți oficiali.

„Participanții vor discuta despre reformele macroeconomice, oportunități de investiții și progrese în sectorul bancar, creând terenul pentru îmbunătățirea relațiilor economice bilaterale în contextul aderării Republicii Moldova la UE și sprijinului colosal pe care îl oferă România în acest sens”, a conchis Daniel Vodă. 

Prima ediție a Forumului Moldova – România: Capital Bridges a avut loc în anul 2022.

img24002142

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!