ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Atentat la Moscova: Bilanțul a urcat la 143 de morți

09:04 | 28.03.2024 Categorie: Externe

Chişinău, 28 mar. /MOLDPRES/. Bilanţul atentatului comis în suburbia Moscovei săptămâna trecută a urcat miercuri la 143 de morţi, potrivit unui nou raport comunicat de autorităţile ruse, atacul fiind deja cel mai grav revendicat de gruparea jihadistă Stat Islamic pe teritoriul european, relatează France Presse, preluat de Agerpres și Moldpres. 

O listă a victimelor, vizibilă pe site-ul Ministerului Situaţiilor de Urgenţă, numără acum 143 de morţi.

Miercuri la amiază, 80 de persoane rănite, dintre care şase copii, erau încă internate, a declarat ministrul rus al sănătăţii Mihail Muraşko, citat de agenţia de presă TASS, preluată de AFP.

O sursă medicală anonimă a mai declarat pentru TASS miercuri dimineaţă că 205 persoane au primit îngrijiri în ambulatoriu care nu necesită spitalizare.

Vicepremierul rus Tatiana Golikova a declarat marţi presei că multe persoane aflate în stare de şoc nu au apelat imediat la medici după atac, de unde şi solicitările în creştere bruscă pentru un astfel de tratament.

Vineri, indivizi înarmaţi au deschis focul într-o sală de concerte de lângă Moscova, Crocus City Hall, înainte de a-i da foc. Patru presupuşi atacatori au fost de atunci arestaţi, împreună cu mai mulţi suspecţi acuzaţi că i-au ajutat.

Acesta este cel mai mortal atentat în Rusia din ultimii douăzeci de ani.

El a fost rapid revendicat de gruparea Stat Islamic, dar autorităţile ruse persistă să stabilească o legătură cu Ucraina şi aliaţii ei occidentali, fără a prezenta dovezi. Kievul a respins categoric aceste acuzaţii, notează AFP.

 

img24002199

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!