ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Scriitorul și ziaristul Constantin Olteanu a editat un roman

14:34 | 28.03.2024 Categorie: Cultură

Chişinău, 28 mar. /MOLDPRES/. Un roman intitulat ”Cimitirul oamenilor de zăpadă” semnat de scriitorul și ziaristul Constantin Olteanu a apărut recent la o editură din Chișinău, relatează MOLDPRES.

Solicitat de agenție, scriitorul Constantin Olteanu a afirmat că ”Cimitirul oamenilor de zăpadă” este al treilea roman al său.

”Romanul apare după ”Green Card” și ”Notre-Dame” și cartea de eseuri „Tăcerea care se aude”. Romanul   aduce în față viața unei familii alcătuită dintr-un jurnalist, o profesoară și trei copii. Alexandru este copilul care trăiește între cărțile sale, un caiet cu poezii scrise de el, o fată pe care o caută prin poeziile sale și o realitate care e de fapt proza cea dură a vieții sale. Acțiunea se petrece într-un orășel lăsat în voia autorului să-l plaseze într-o țară sau alta, dar care are de toate: și bune, și rele, și oameni pe care vrei să-i urmezi, și oameni care au ucis oameni. Au fost timpuri în care trădarea părea să fie unul din drumurile cele mai scurte spre fericire, dar au venit alte timpuri – în care valorile se reconstituie și vin să repare ceea ce se mai poate reface. 

Potrivit cercetătoarei Svetlana Korolevshi, prin ”Cimitirul oamenilor de zăpadă”, autorul caută răspuns la întrebări care se regăsesc și în cărțile precedente. ”Când crești? De ce greșim? Cine poate ierta? Unde e poezia și unde e proza vieții pe care o trăim?” a constatat Svetlana Korolevski.

Constantin Olteanu s-a născut la 15 octombrie 1959 în satul Baurci-Moldoveni, raionul Cahul. În 1983 a absolvit Universitatea de Stat din Moldova, Facultatea de Jurnalistică. În 1991 a debutat editorial cu placheta de versuri ”Pachete cu zăpadă”. A lucrat la ziarele ”Tinerimea Moldovei”, ”Literatura și Arta”, revista ”Basarabia”. În prezent este redactor-șef al revistei ”Săptămâna”.

img24002219

img24002219

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!