ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Dorin Recean, la întrevederea cu premierul Lituaniei: „Continuăm să consolidăm relațiile cu parteneri strategici care ne ajută să dezvoltăm R. Moldova”

15:06 | 11.04.2024 Categorie: Oficial

Chişinău, 11 apr. /MOLDPRES/. Lituania este un partener apropiat al țării noastre în domenii, precum promovarea democrației, lupta împotriva amenințărilor hibride și integrarea europeană. Declarația a fost făcută de către prim-ministrul Dorin Recean la întrevederea cu șefa Executivului de la Vilnius, Ingrida Šimonytė, relatează MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare a Guvernului.  

Părțile au discutat despre consolidarea cooperării bilaterale și proiectele comune, realizate în beneficiul cetățenilor din cele două țări. 

Premierul Dorin Recean a apreciat creșterea volumului comerțului bilateral și a menționat că investitorii lituanieni se bucură de un mediu de afaceri primitor în țara noastră. Șeful Guvernului a îndemnat și alți oameni de afaceri să investească în Republica Moldova.  

„Guvernul construiește Moldova europeană și pășește ferm pe calea integrării în spațiul comunitar. În același timp, suntem alături de Ucraina în lupta sa pentru libertate și integritate teritorială și continuăm să ne consolidăm relațiile cu parteneri strategici, precum este Lituania”, a declarat Dorin Recean. 

În Republica Moldova sunt 61 de întreprinderi din Lituania, capitalul investit fiind de 12 milioane de lei. 

img24002638

img24002638

img24002638

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!