ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

USM participă la reuniunea Consorțiului Universitaria din România

18:11 | 19.04.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 19 apr. /MOLDPRES/. Conducerea Universității de Stat din Moldova (USM), reprezentată de rectorul Igor Șarov, protrectorii pentru Digitalizare și pentru Managementul instituțional, Sergiu Corlat şi Violeta Cojocaru, participă, în perioada 19-21 aprilie, la reuniunea Consorțiului Universitaria, România, organizată de Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi (UAIC), transmite MOLDPRES.

La lucrările Consorțiului „Universitaria”, participă peste 100 de reprezentanți de la 10 universități precum UAIC, Universitatea din București, Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj, Universitatea de Vest din Timișoara, Academia de Studii Economice, Universitatea din Craiova, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, Universitatea „Ovidius” din Constanța și Universitatea de Stat din Moldova.

În cadrul ședințelor și panelurilor de discuții urmează a fi abordate subiecte precum dezvoltarea programelor de cercetări științifice și transfer de cunoștințe; studiile doctorale, digitalizare și dezvoltarea relațiilor internaționale și parteneriate de studii; dezvoltarea managementului calității, strategie și dezvoltare instituțională și alte subiecte.

Consorțiul Universitaria a fost creat în 2009 și este cel mai reprezentativ consorțiu universitar din România.

img24002893

img24002893

img24002893

img24002893

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!