ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O expoziție dedicată Tricolorului a fost deschisă la Biblioteca Națională

18:37 | 26.04.2024 Categorie: Cultură

Chişinău, 26 apr. /MOLDPRES/. La Biblioteca Națională a Republicii Moldova a fost deschisă recent o expoziție tematică cu genericul „Să ridicăm noi tricolorul sus!”, dedicată Zilei Drapelului de Stat, marcată anual pe 27 aprilie, informează MOLDPRES.

Drapelul de Stat este un simbol oficial major al suveranităţii şi independenţei Republicii Moldova, al trecutului, prezentului și viitorului țării noastre, reflectă principiile democratice, tradiția istorică a poporului, egalitatea în drepturi, prietenia și solidaritatea poporului Republicii Moldova.

Potrivit directorului instituției, Elena Pintilei, expoziția cuprinde circa 50 de documente din colecțiile BNRM (cărți, publicații seriale, fotografii, citate, materiale în grup), printre care: ediția enciclopedică „Simbolurile Naţionale ale Republicii Moldova” de Silviu Andrieș-Tabac, „Stemele şi drapelele raioanelor Republicii Moldova” de același autor, care este o carte esențială pentru cei interesați de simbolurile identitare și de procesele administrative și culturale din Republica Moldova, oferind o perspectivă cuprinzătoare și detaliată asupra diversității și complexității simbolurilor raionale din țară, „Simbolismul heraldic din Moldova” de Gheorghe Vrabie, „Istoria Republicii Moldova” de Valeriu Dulgheru ș.a.

Acestea, dar și alte documente le descoperiți vizitând expoziția „Să ridicăm noi tricolorul sus!” la Biblioteca Națională a Republicii Moldova, care va fi deschisă până la 23 mai 2024.

img24003088

img24003088

img24003088

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!