ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

EcoContact a organizat în patru raioane cea de-a doua rundă a ședințelor platformelor locale de mediu

10:30 | 29.04.2024 Categorie: Regiuni

Chişinău, 29 apr. /MOLDPRES/. Asociaţia EcoContact a desfășurat, în perioada 23 – 25 aprilie,  patru ședințe ale platformelor locale de mediu în raioanele Cahul, Ialoveni, Ștefan Vodă și Căușeni. Scopul principal al activității platformelor locale de mediu constă în consolidarea capacităților actorilor în implementarea legislației de mediu și contracararea contravențiilor de mediu la nivelului raioanelor-țintă, transmite MOLDPRES.

Juriștii platformelor locale au prezentat rezultatele activităților acestora pentru perioada ianuarie - aprilie 2024. „Astfel, au fost identificate necesitățile la nivel local privind elaborarea și/sau adaptarea regulamentelor locale de mediu. De asemenea, au fost depuse eforturi pentru documentarea încălcărilor legislației de mediu. Suplimentar, juriștii platformelor locale au acordat asistență juridică gratuită administrațiilor publice locale. Pentru perioada următoare au fost setate o serie de priorități, în special cea care vizează analiza situației”, indică EcoContact.

Membrii platformelor locale au apreciat rezultatele realizate și au încurajat continuarea eforturilor necesare pentru a asigura implementarea plenară a standardelor de mediu la nivel local. Totodată, a fost accentuată necesitatea organizării instruirilor privind regulamentele locale de mediu și contravenții de mediu pentru APL de nivel I și II.

AO EcoContact coordonează secretariatul platformelor locale de mediu, activitate desfășurată în cadrul proiectului „O justiție verde pentru un mediu protejat și comunități durabile în Republica Moldova”, implementat de către AO EcoContact, cu suportul Suediei.

Prin această activitate se urmărește asigurarea asistenței juridice gratuite în domeniul încălcărilor legislației privind protecția mediului și accesul la justiție de mediu pentru populația regiunilor țintă. Excepție fac agenții economici, care nu pot beneficia de asistență juridică gratuită.

Telefonul de contact pentru asistența juridică gratuită pe probleme de mediu este +22-99-61-62 sau accesând butonul ”Solicitați o consultație de mediu” de pe pagina web https://ecocontact.md/ 

img24003127

img24003127

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!