ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În perioada sărbătorilor pascale, IGP va spori numărul de angajați pentru a asigura ordinea publică

12:17 | 29.04.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 29 apr. /MOLDPRES/. În perioada sărbătorilor pascale, Inspectoratul General al Poliției (IGP) va spori numărul de angajați pentru a asigura ordinea publică. Anunțul a fost făcut astăzi de șeful IGP, Viorel Cernăuțeanu, în cadrul unei conferințe de presă, informează MOLDPRES.

Conducerea Poliției Naționale a subliniat că procesele de activitate vor fi dublate la nivel național, în special în punctele de concentrație maximă.

„În această perioadă, infracționalitatea crește din cauza consumului de alcool. De aceea, îndemnăm cetățenii ca în situații ieșite din comun să intervină pentru a ameliora lucrurile. În această perioadă, crește numărul mijloacelor de transport în traficul rutier, de aceea îndemnăm șoferii să respecte regulile de circulație rutieră. Totodată, parcați automobilele în locuri sigure și nu lăsați în interior obiecte de valoare”, a spus Viorel Cernăuțeanu.

Șeful IGP a îndemnat cetățenii ca în locurile aglomerate să aibă grijă de lucrurile personale. „La cumpărături să nu purtați sume mari de bani. Seara, să nu vă deplasați prin locuri întunecoase. În timp ce plecați de acasă, să vă asigurați că imobilul este încuiat. Evitați să anunțați în mediul online sau străinii despre plecare. Rugați un vecin de încredere să monitorizeze locuința”, a afirmat Viorel Cernăuțeanu.

De Paștele Blajinilor, oamenii legii recomandă șoferilor să evite parcarea automobilelor în adiacentul cimitirelor pentru a nu forma ambuteiaje. Totodată, cetățenii sunt îndemnați să opteze pentru transportul public. Șoferii sunt atenționați să nu consume alcool în cazul în care decid său urce la volanul automobilului. În trafic, cetățenii trebuie să se conformeze acțiunilor de dirijare a polițiștilor. Pietonii urmează să traverseze strada doar în locurile permise și după ce se asigură că au fost observați de conducătorii auto.

În perioada Sărbătorilor Pascale, elevii vor avea vacanță, de aceea părinții au fost îndemnați să monitorizeze strict minorii. Aceștia trebuie atenționați cum să se comporte cu persoanele străine și să nu deschidă ușa locuinței necunoscuților. Totodată, părinții sunt îndemnați să monitorizeze activitatea minorilor pe rețelele de socializare.

img24003134

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!