ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șeful Poliției de Frontieră: „Din 1 mai, accesul în Aeroport va fi permis doar pasagerilor, angajaților și membrilor de echipaje”

12:56 | 29.04.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 29 apr. /MOLDPRES/. Din 1 mai curent, accesul în Aeroportul Internațional Chișinău va fi permis doar pasagerilor, personalului care exercită atribuții de serviciu, la prezentarea permisului de acces, precum și membrilor de echipaje ale aeronavelor. Informația a fost prezentată astăzi de șeful Poliției de Frontieră, Ruslan Galușca, în contextul majorării fluxului de călători în aerogară în perioada sărbătorilor pascale, informează MOLDPRES.

Astfel, pasagerilor li se va permite intrarea în incinta aerogării în baza prezentării biletului și a documentului de călătorie, controlul cărora va fi efectuat de către reprezentații administrației aeroportuare. După procedură, pasagerul va continua cu înregistrarea la rută, ulterior se va prezenta la controlul de securitate și al documentelor, urmând controlul vamal și așteptarea cursei în sala sterilă. Totodată, pentru evitarea ambuteiajelor din fața aerogării, se solicită prezentarea la Aeroport, cu cel puțin trei ore până la zbor.

„În perioada sărbătorilor pascale se atestă majorarea fluxului de călători pe toate segmentele frontierei. De aceea, s-a decis redistribuirea angajaților și echipamentelor de control în cele mai solicitate posturi de trecere - Leușeni-Albița, Sculeni-Sculeni și Palanca-Maiki-Udobnoe. Totodată, vom lucra în echipă cu colegii din România și Ucraina, astfel încât procedurile să fie efectuate în timp proxim. La fel, vor fi intensificate patrulele în zona de frontieră. La aeroport, fiind unul dintre cele mai solicitate posturi, a fost majorat numărul de angajați”, a spus Ruslan Galușca.

De asemenea, conducerea Poliției de Frontieră a solicitat cetățenilor să monitorizeze informațiile oferite de autorități pentru a selecta punctele de trecere mai puțin aglomerate.

Datele Poliției de Frontieră arată că, în perioada imediat următoare, se va înregistra o creștere semnificativă a numărului de traversări ale frontierei. În mod special, se anticipează o creștere a traficului în zilele de joi și vineri în această săptămână, precum și în intervalul de marți până sâmbătă în săptămâna dinaintea Paștelui Blajinilor. Cele mai aglomerate intervale orare sunt între 14:00 și 20:00 pentru intrare și între 08:00 și 14:00 pentru ieșire din țară.

Activitatea intensivă a angajaților instituției va fi desfășurată în perioada 1 - 16 mai.

img24003139

img24003139

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!