ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

ANSP: În perioada sărbătorilor pascale, cetățenii sunt îndemnați să mențină o alimentație echilibrată, pentru a evita indigestiile

13:27 | 29.04.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 29 apr. /MOLDPRES/. În perioada sărbătorilor pascale, cetățenii sunt îndemnați să mențină o alimentație echilibrată, pentru a evita indigestiile sau intoxicațiile alimentare. Recomandarea a fost făcut astăzi de șefa Secției nutriție a Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP), Maria-Victoria Racu, în cadrul unei conferințe de presă, informează MOLDPRES.

Astfel, persoanele au fost îndemnate să evite consumul abundent de alimente. „În această perioadă deseori se înregistrează indigestii, acutizarea bolilor cronice și a celor netransmisibile. De aceea, se recomandă ca trecerea de la alimentația vegetariană să fie treptată și să fie menținut un echilibru alimentar. Consumați multe legume și fructe proaspete. Este important ca salatele să fie asezonate cu ulei, în locul maionezei. Țineți cont de o hidratare corespunzătoare. Să nu consumați băuturile dulci și să evitați consumul excesiv de alcool”, a remarcat Maria-Victoria Racu.

De asemenea, aceasta a recomandat cetățenilor să aleagă produsele alimentare cu precauție. „Procurați produsele pentru masa de Paști doar din locuri autorizate. Alimentele trebuie păstrate la frigider pentru a preveni intoxicațiile. În timpul preparării, este important ca suprafețele de gătit să fie curate. Alimentele urmează a fi pregătite termic în modul corespunzător”, a menționat Maria-Victoria Racu.

În acest an, creștinii ortodocşi sărbătoresc Paștele pe 5 mai, iar Paștele Blajinilor - pe 12-13 mai.

img24003141

img24003141

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!