ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Săptămâna Patimilor se anunţă cu vreme prielnică şi cer noros

14:34 | 29.04.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 29 apr. /MOLDPRES/. Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a anunţat pe parcursul acestei săptămâni, înainte de Paşti, numită şi Săptămâna Patimilor, vreme prietenoasă cu cer noros, izolat ploi slabe, transmite MOLDPRES.

Potrivit meteorologilor, în următoarele zile se prevăd maxime termice de până la 24 grade Celsius, mai frig fiind în nordul ţării, unde mercurul termometrelor nu va urca mai mult de 19 grade de căldură, iar în timpul nopţii va oscila în jur de 5 grade.

De asemenea, joi şi vineri, în toată ţara se prevăd ploi, cu intensificări ale vântului până la 18 km/oră.

Începând de astăzi, creștinii ortodocși au intrat în Săptămâna Patimilor, numită și Săptămâna Mare. Săptămâna Patimilor reprezintă ultima săptămână din postul Sfintelor Paști. Totodată, Săptămâna Mare este Săptămâna Deniilor, toate zilele acestei săptămâni fiind considerate, încă de la începuturile creștinismului, mărețe și sfinte și, chiar din seara de Florii, se citesc deniile, slujbe de priveghere care se săvârșesc doar în săptămânile a cincea și a șaptea ale Postului Paștilor.

img24003146

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!