ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Dana Munteanu a fost aleasă secretar al CEC

17:06 | 29.04.2024 Categorie: Politică

Chişinău, 29 apr. /MOLDPRES/. Dana Munteanu a fost aleasă astăzi în funcția de secretar al Comisiei Electorale Centrale (CEC). Aceasta a fost selectată prin votul secret al membrilor Comisiei, informează MOLDPRES.

Dana Munteanu a fost numită membru al CEC în anul 2022. Este licențiată în drept. Aceasta și-a început activitatea în cadrul Comisiei Electorale Centrale în anul 2012. Din 2016 și până în anul 2022 a fost șef al Direcției management alegeri din cadrul CEC.

Funcția de secretar al Comisiei a devenit vacantă în urma cererii de demisie depusă de Alexandr Berlinschii. La 12 aprilie curent, Parlamentul a luat act de cererea acestuia.

Potrivit Codului electoral, alegerea organelor de conducere a Comisiei urmează să aibă loc nu mai târziu de 15 zile de la data intrării în vigoare a hotărârii Parlamentului privind numirea în funcție sau vacanța mandatului de membru al CEC, în cazul dat al Secretarului Comisiei.

img24003151

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!