ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președintele Maia Sandu, la Conferința privind următorul buget al UE: „Un buget european al păcii ne va ajuta să accelerăm procesul de aderare”

17:48 | 29.04.2024 Categorie: Oficial

Chişinău, 29 apr. /MOLDPRES/. În cadrul vizitei de lucru pe care o întreprinde la Bruxelles, șefa statului, Maia Sandu, a participat la Conferința privind următorul buget al Uniunii Europene, unde a vorbit despre buget și valori, despre investiții și drepturi câștigate, despre extindere și caracter, transmite MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al instituției prezidențiale. 

„Planificarea bugetară care se discută la Conferința privind următorul buget al UE, găzduită de Comisarul Hahn, nu reprezintă un simplu document financiar. Acesta este, de fapt, un buget al păcii. Discuția despre bugetul UE depășește o simplă discuție despre bani, este despre un proiect ferm de construcție a unei Europe pașnice și prospere, despre o Europă unită care nu doar se dezvoltă, ci și protejează. O Europă din care face parte și Republica Moldova”, a subliniat Președintele.

Șefa statului a mai punctat că pentru Republica Moldova un buget european al păcii înseamnă un ajutor imens pentru protejarea valorilor în care credem și pe care vrem să le apărăm - pacea, libertatea și bunăstarea. „Înseamnă să devenim mai puternici în fața celor care vor să ne impună o altă soartă. Un buget european al păcii ne va ajuta să accelerăm procesul de aderare, să ridicăm nivelul de trai în Moldova și să contribuim la securitatea întregului continent”, a mai menționat Președinta Maia Sandu. 

Șefa statului a mai precizat că aceste lucruri le-a discutat și în cadrul întrevederii cu Comisarul Hahn, care urmează să vină în vizită la Chișinău în data de 9 mai, de Ziua Europei, pentru a celebra Moldova Europeană. 

img24003156

img24003156

img24003156

img24003156

img24003156

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!