ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Cișmelele din capitală au fost redeschise

09:45 | 02.05.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 2 mai. /MOLDPRES/. Cele șapte cișmele, amplasate în parcurile din capitală, au fost redeschise. În perioada rece a anului, acestea au fost conservate, informează MOLDPRES.

Potrivit S.A. „Apă-Canal Chişinău”, cișmelele sunt amplasate în parcul „Valea Morilor”, scuarul Grădinii Publice „Ștefan cel Mare și Sfânt”, scuarul Catedralei şi parcul „Alunelul”. Totodată, în preajma parcului „Valea Trandafirilor” activează fără întrerupere buveta, apa căreia este testată şi filtrată în permanență.

„Odată cu redeschiderea cișmelelor, au fost luate toate măsurile sanitare de protecție și dezinfectare a acestora pentru a nu permite răspândirea virușilor. Prin intermediul cișmelelor, furnizorul de apă îşi propune extinderea asigurării centrului orașului cu apă potabilă în perioada caniculară. Totodată, modelul modern de cișmea se încadrează armonios în conceptul arhitectural al zonelor de odihnă”, a precizat S.A. „Apă-Canal Chişinău”.

Pe lângă faptul că în zilele caniculare oamenii vor beneficia de apă, aceștia se vor putea răcori datorită celor două funcții ale cișmelelor. Acestea sunt dotate cu un buton și un sistem de duze foarte fin, prin care se pulverizează apa.

Cișmelele au fost instalate în anul 2017, fiind conectate la reţeaua de apă potabilă și canalizare. Fiecare cişmea este dotată cu contor, iar toate cheltuielile de instalare şi deservire sunt acoperite de către întreprindere. 

img24003229

img24003229

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!