ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Kremlinul califică drept nefondată acuzația americană de folosire a armelor chimice în Ucraina

13:43 | 02.05.2024 Categorie: Externe

Chişinău, 2 mai. /MOLDPRES/. Kremlinul a negat joi o acuzaţie formulată de SUA potrivit căreia forţele ruse din Ucraina au încălcat o interdicţie internaţională privind folosirea armelor chimice, transmite Reuters, preluat de Agerpres și Moldpres. 

''Ca de obicei, aceste acuzaţii par complet nefondate", a declarat presei purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului le-a transmis reporterilor că Moscova rămâne ataşată obligaţiilor sale în conformitate cu Convenţia privind interdicţia armelor chimice (CIAC).

SUA au acuzat miercuri Rusia că a încălcat această convenţie, prin folosirea unui agent chimic, cloropicrina, împotriva trupelor ucrainene şi ai unor agenţi antirevolte ca "metodă de război" în Ucraina.

"Utilizarea acestor substanţe chimice nu este un incident izolat şi este probabil motivată de dorinţa forţelor ruse de a îndepărta forţele ucrainene din poziţii fortificate şi de a realiza progrese tactice pe câmpul de luptă", a scris Departamentul de Stat al SUA. 

img24003244

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!