ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Maia Sandu a prezentat rezultatele Programului „Satul European” în raionul Ștefan Vodă: „Vrem ca fiecare localitate din R. Moldova să aibă un nivel bun de trai”

09:36 | 03.05.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 3 mai. /MOLDPRES/.  Vrem ca fiecare localitate din Republica Moldova să aibă un nivel bun de trai. Mesajul a fost transmis de șefa statului Maia Sandu, care a prezentat rezultatele Programului „Satul European” în raionul Ștefan Vodă, informează MOLDPRES.

„Circa 100 de copii au condiții mai bune la grădinița din Ștefănești, investiție de peste un milion de lei. Peste 1 000 de locuitori din Volintiri au acces la apă potabilă, investiție - peste 3,3 milioane de lei. Peste 2 000 de oameni merg la Casa de Cultură renovată din satul Popeasca, investiție - peste 4 milioane de lei”, a subliniat Maia Sandu.

Programul „Satul European” a fost lansat în anul 2022 la inițiativa șefei statului, Maia Sandu. Acesta a cuprins, la prima ediție, circa 500 de proiecte privind dezvoltarea localităților.

Acum un an, președintele Maia Sandu a propus lansarea Programul național „Satul European Expres”, cu scopul de a permite localităților să implementeze proiecte rapide, în maximum șase luni, care necesită mai puține resurse financiare. Acesta include 399 de proiecte de modernizare a infrastructurii în satele din Republica Moldova.

Până în prezent, prin programele „Satul European” și „Satul European Expres” au fost realizate peste 700 de proiecte.

img24003265

img24003265

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!