ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Premierul Dorin Recean, de Ziua Libertății Presei: „O societate care respectă și protejează jurnaliștii, este una care îmbrățișează adevărul și valorile europene”

10:12 | 03.05.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 3 mai. /MOLDPRES/. „O societate care respectă și protejează jurnaliștii, este una care îmbrățișează adevărul și valorile europene. Iar atunci când democrația este amenințată de elementele unui război hibrid - dezinformarea și propaganda, ne bazăm pe o presă liberă și independentă, care să ne furnizeze informații veridice și imparțiale. Mesajul a fost transmis astăzi de Premierul Dorin Recean, în contextul marcării Zilei Libertății Presei, transmite MOLDPRES. 

„De Ziua Internațională a Libertății Presei, suntem alături de cei care aduc adevărul în casele noastre. Adevărul nu poate fi suprimat! Unitatea noastră în apărarea acestei valori fundamentale este esențială pentru democrația în Republica Moldova. Încurajez toți cetățenii și instituțiile guvernamentale să continue să sprijine și să protejeze presa liberă și independentă”, a afirmat Droin Recean.

Oficialul a adăugat că „trebuie să dezvoltăm, în continuare, o piață media liberă care să susțină un jurnalism de calitate, care ne informează și ne provoacă gândirea, dar și pentru a avea un spațiu audiovizual curat, ferit de propagandă și dezinformare”. 

În fiecare an, la 3 mai, în întreaga lume este sărbătorită Ziua Mondială a Libertății Presei, zi în care sunt marcate principiile fundamentale ale libertății presei și este adus un omagiu jurnaliștilor care şi-au pierdut viața în timpul exercitării profesiei. Această zi a fost proclamată de către Adunarea Generală a ONU în anul 1993, în urma unei recomandări adoptate în cadrul celei de-a XXVI-a sesiuni a Conferinței General a UNESCO, din anul 1991.

img24003266

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!