ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Livrările de fertilizanți din partea Japoniei vor fi finalizate până la sfârșitul lunii iulie 2024

10:52 | 03.05.2024 Categorie: Economie

Chişinău, 3 mai. /MOLDPRES/. Livrările de fertilizanți din partea Japoniei vor fi finalizate până la sfârșitul lunii iulie 2024, asigurând disponibilitatea lor înainte de campania de semănat de toamnă. Acest lucru a fost stabilit ieri, la ședința Consiliului consultativ moldo-nipon pentru implementarea Proiectului „Asigurarea Fermierilor cu Fertilizanți”, transmite MOLDPRES.

În scopul planificării logistice, distribuției eficiente și inițierii procedurii de procurări internaționale a fertilizanților, ieri, la Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare, au fost discutate rolurile și responsabilitățile părților, precum și ajustările ce trebuie întreprinse pentru a asigura succesul proiectului.

Astfel, s-au stabilit câteva aspecte importante: traderii pot fi exclusiv de origine japoneză; fertilizanții achiziționați pot fi de orice origine; livrările de fertilizanți vor fi finalizate până la sfârșitul lunii iulie 2024, asigurând disponibilitatea lor înainte de campania de semănat de toamnă; fertilizanții utilizați vor fi de tip NPK 16-16-16; implementarea unui sistem de plată în rate pe durata unui an, pentru a facilita accesul unui număr cât mai mare de fermieri la fertilizanți.

Guvernul Japoniei acordă 1,9 mln euro pentru asigurarea fermierilor moldoveni cu fertilizanți.

 

img24003273

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!