ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șefa statului, Maia Sandu: „Presa liberă înseamnă garanția unei societăți democratice”

11:52 | 03.05.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 3 mai. /MOLDPRES/. Presa liberă înseamnă garanția unei societăți democratice. Mesajul a fost transmis astăzi de șefa statului, Maia Sandu, cu ocazia marcării Zilei Internaționale a Libertății Presei, informează MOLDPRES.

Cu acest prilej, oficialul a felicitat și a mulțumit tuturor jurnaliștilor care își fac munca onest și servesc interesul public.

„Să fii un jurnalist onest înseamnă să fii un jurnalist liber. Avem nevoie de cât mai mulți jurnaliști bine pregătiți, liberi să informeze cetățenii despre lucrurile importante pentru societate și curajoși în demascarea actelor de corupție, indiferent cine le comite. Presa liberă înseamnă garanția unei societăți democratice”, a spus Maia Sandu.

În fiecare an, la 3 mai, în întreaga lume este sărbătorită Ziua Libertății Presei, zi în care sunt marcate principiile fundamentale ale libertății presei și este adus un omagiu jurnaliștilor care şi-au pierdut viața în timpul exercitării profesiei. Această zi a fost proclamată de către Adunarea Generală a ONU în anul 1993, în urma unei recomandări adoptate în cadrul celei de-a XXVI-a sesiuni a Conferinței General a UNESCO, din anul 1991.

img24003276

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!