ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Elevii pleacă în vacanța de Paști

12:20 | 03.05.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 3 mai. /MOLDPRES/. Elevii din clasele primare, gimnaziale și liceale pleacă astăzi în vacanța de Paști, care va dura zece zile. Copii urmează să revină la ore marți, 14 mai, transmite MOLDPRES. 

Perioada vacanțelor elevilor în anul de studii 2023 - 2024 a fost stabilită de Ministerul Educației și Cercetării în planul-cadru pentru învățământul primar, gimnazial și liceal.

După vacanța de Paști, elevii se vor întoarce în sălile de clasă și se vor pregăti de finalizarea anului de studii. Elevii claselor a IV-a vor participa la testarea națională în învățământul primar în intervalul 15 - 24 mai 2024. Sesiunea de examene la absolvirea învățământului gimnazial se va desfășura în perioada 3 - 14 iunie 2024, iar examenele de bacalaureat vor avea loc între 3 și 21 iunie 2024. 

În anul curent de studii, elevii au avut planificate cinci vacanțe. Următoarea vacanță este cea de vară.

Potrivit datelor statistice, în Republica Moldova activează circa 1200 de instituții de învățământ primar și secundar general.

img24003277

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!