ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

De Ziua Libertății Presei, speakerul Igor Grosu a mulțumit reprezentanților mass-media care își fac misiunea în mod onorabil

13:26 | 03.05.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 3 mai. /MOLDPRES/. De Ziua Internațională a Libertății Presei, președintele Parlamentului, Igor Grosu, a mulțumit tuturor reprezentanților mass-media care își fac misiunea cu multă corectitudine și în mod onorabil, informează MOLDPRES.

Oficialul a subliniat că mizează în continuare pe efortul presei de a informa corect cetățenii și de a combate minciunile și propaganda.

„Adresăm mulțumiri tuturor reprezentanților presei care își fac misiunea cu multă corectitudine, în mod onorabil, cei care informează cetățenii Republicii Moldova și spun asta nu în calitate de președinte al Parlamentului, dar în calitate de cetățean care își începe fiecare zi cu cititul presei. Sunt zeci de mii de oameni care fac același lucru și este foarte important ca acești oameni să fie informați corect. Împreună vom reuși să înaintăm spre o lume liberă, pașnică, bogată - europeană!”, a afirmat Igor Grosu.

În fiecare an, la 3 mai, în întreaga lume este sărbătorită Ziua Libertății Presei, zi în care sunt marcate principiile fundamentale ale libertății presei și este adus un omagiu jurnaliștilor care şi-au pierdut viața în timpul exercitării profesiei. Această zi a fost proclamată de către Adunarea Generală a ONU în anul 1993, în urma unei recomandări adoptate în cadrul celei de-a XXVI-a sesiuni a Conferinței General a UNESCO, din anul 1991.

img24003280

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!