ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

MIDR a făcut publice toate documentele privind construcţia PTF Leova – Bumbăta

14:00 | 03.05.2024 Categorie: Economie

Chişinău, 3 mai. /MOLDPRES/. Ministrul Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a făcut publice astăzi, de Ziua Libertății Presei, toate documentele care au stat la baza construcției Punctului de trecere a frontierei (PTF) Leova – Bumbăta, transmite MOLDPRES.

„În spațiul public continuă discuția referitor la lucrările și costurile de executare pentru infrastructura de la Punctul de trecere a Frontierei Leova - Bumbăta. De Ziua Libertății Presei, publicăm toate documentele care au stat la baza construcției acestui proiect. Asigurăm transparență totală. Sunt 101 documente scanate referitor la construcția acestui obiectiv”, indică oficialul.

Potrivit lui Andrei Spînu, acesta este primul pod peste Prut (deocamdată de pontoane) construit de la independență încoace. Întreg proiectul a fost realizat în patru etape. Prima etapă a inclus construcția drumului de acces de la punctul de trecere a frontierei de stat Leova-Bumbăta către str. Podul de Flori, cu lungimea de 2,01 km. Astfel, conform proiectului de execuție partea carosabilă are lățimea de 8 m, două benzi de circulație a câte 3,5 m fiecare și două benzi de încadrare a câte 0,5 m fiecare. Totodată pe tronsonul de racordare cu podul de pontoane și Platforma punctului de trecere a frontierei inclusiv pe teritoriul acesteia pe o lungime de circa 400 m, drumul are patru benzi de circulație cu lățimea de circa 17 m, înălțimea terasamentelor constituie circa 4 m, iar volumul lucrărilor de terasament constituie 150 800 m3.

Etapa a doua a vizat construcția și amenajarea platformei punctului de trecere a frontierei. Platforma PTF este amenajată pe o suprafață de circa 11 500 m2, înălțimea terasamentelor circa 4 m. Volumul lucrărilor de terasament constituie circa 52 330 m3. Etapa a treia a presupus construcția și amenajarea platformei de parcaj. Platforma parcajului este amenajată pe o suprafață de circa 13 000 m2, înălțimea terasamentelor este de circa 4,5 m, volumul lucrărilor de terasament constituie circa 70 970 m3. Etapa a patra a inclus construcția drumului de ocolire a orașului Leova cu lungimea de 1,5 km (G99 – str. Podul de Flori), care este formată din trei sectoare.

„Îndemn pe toată lumea care are neclarități să ceară orice document, pentru orice proiect/construcție realizată de ministerul pe care îl conduc”, rezumă Andrei Spînu.

 

 

img24003282

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!