ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

De Paşti se prevede vreme generoasă, în special fără precipitaţii

11:36 | 04.05.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 4 mai. /MOLDPRES/. Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) anunță pentru astăzi şi de Paşti vreme generoasă, în special fără precipitaţii, transmite MOLDPRES.

Vremea în ziua de sâmbătă și de Paști va fi uscată, cu excepția zilei de luni, când va crește instabilitatea atmosferică și pe alocuri vor cădea ploi de scurtă durată însoțite de descărcări electrice, indică SHS.

Vântul va sufla încă răcoros sâmbătă din sectorul de nord, iar restul zilelor va sufla din sud slab la moderat.

„Temperaturile minime în noaptea ce urmează vor oscila între +8..+13°C, iar în noaptea de Paști - vor fi mai răcoroase, oscilând între +5..+11°C. Ziua, în schimb, maximele vor fi într-o tendință de creștere. Respectiv, sâmbătă și de Paști, încadrându-se între +17..+22°C, iar următoarele zile - între +22..+27°C”, estimează meteorologii.

În calendarul popular, luna mai este denumită "Florar" sau "Frunzar", fiind considerată luna ierburilor şi a florilor. „Acum se consideră că Raiul coboară pe pământ, pajiştile sunt verzi şi pline de flori multicolore, iar frunzişul pădurilor şi livezilor tresare sub adierea vântului”, indică surse folclorice.

 

 

img24003298

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!