ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Focul Sfânt a ajuns în Republica Moldova

21:13 | 04.05.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 4 mai. /MOLDPRES/. Focul Haric, aprins în după-amiaza zilei de astăzi în Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, a ajuns în Republica Moldova. Lumina Sfântă a fost preluată de Mitropolia Moldovei și Mitropolia Basarabiei, comunică MOLDPRES.

Lumina Sfântă a fost împărțită atât preoților care o vor duce spre biserici, cât și tuturor credincioșilor.

Focul a fost împărțit de Mitropolitul Chișinăului şi al Întregii Moldove, Vladimir la Catedrala Mitropolitană „Nașterea Domnului”.

Sfânta Lumină a fost împărțită la Mitropolia Basarabiei de către Mitropolitul Petru.

Lumina Sfântă s-a aprins la ora 14:13 în Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, de unde a fost trimisă în ţări din întreaga lume, inclusiv în R. Moldova. Sfânta Lumină de la Ierusalim este considerată cea mai clară dovadă a dreptei credinţe, cea mai evidentă dintre minunile creştine care se petrec în Biserica Ortodoxă.

În acest an, Focul Haric este adus în Republica Moldova pentru a 22-a oară.

img24003302

img24003302

img24003302

img24003302

img24003302

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!