ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Agenda europeană a Republicii Moldova, abordată de viceprim-ministra Cristina Gherasimov cu omologul său maghiar

19:45 | 06.05.2024 Categorie: Oficial

Chişinău, 6 mai. /MOLDPRES/. Viceprim-ministra pentru Integrare Europeană, Cristina Gherasimov, a avut astăzi la Budapesta o discuție productivă cu Janos Boka, ministru pentru Afacerile UE al Ungariei. Întrevederea s-a produs în cadrul vizitei de lucru pe care oficiala de la Chișinău o efectuează în capitala maghiară cu prilejul deținerii de către Ungaria, în perioada 1 iulie - 31 decembrie 2024, a Președinției rotative a Uniunii Europene, transmite MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare a Guvernului.

„Am abordat cu omologul meu agenda noastră europeană și am mulțumit autorităților maghiare pentru susținerea constantă a aspirațiilor europene ale Republicii Moldova. Am menționat, totodată, că mizăm pe aceeași deschidere și sprijin în continuare”, a spus Cristina Gherasimov după întrevedere. 

Discuția a mai vizat parcursul european al țării și acțiunile întreprinse de Guvernul de la Chișinău pentru a fi cât mai bine pregătiți pentru etapa de a screening bilateral și pentru demararea negocierilor de aderare propriu-zise. La fel, viceprim-ministra Cristina Gherasimov a subliniat importanța de a consolida cooperarea bilaterală cu Ungaria și cu alte țări membre ale UE, pentru o integrare europeană de succes.

img24003324

img24003324

img24003324

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!