ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Teatrul „Geneza Art” va prezenta spectacolul „Cutia neagră”

10:49 | 07.05.2024 Categorie: Cultură

Chişinău, 7 mai. /MOLDPRES/. Un spectacol intitulat „Cutia Neagră”, după un scenariu de film semnat de autorii italieni Philippe Bologna și Paolo Costella, în regia Danielei Burlaca, va avea loc marți, 7 mai, la ora 19.00, la Teatrul „Geneza Art” din capitală, informează MOLDPRES.

Potrivit organizatorilor, „Cutia Neagră” este un spectacol autentic despre influența, dependența și obsesia erei digitale, în lumea morală și spirituală a oamenilor acestui secol. Spectacolul se axează pe situații spontane, care provoacă discuții controversate, demască spațiul electronic în care fiecare și-a creat universul său. O realitate care alungă singurătatea și creează un confort psihic. 

În aceeași zi, la ora 18.30, Teatrul Național „Mihai Eminescu” readuce în scenă spectacolul „O aventură tomnatică” de Semion Zlotnikov, în regia lui Emil Gaju. Potrivit organizatorilor, „O aventură tomnatică” este o incursiune insolită în universul casnic al zilelor noastre; o comedie dulce-acrișoară, farsă cu subînțelesuri, plină de replici sclipitoare; spectacolul prezintă o radiografie necruțătoare a vieții unui cuplu ce vrea să o ia mereu de la capăt.

Miercuri, 8 mai, la ora 18.30, Teatrul Național „Mihai Eminescu” va oferi publicului spectacolul „Storcătorul de fructe” de Ilia Cilaki, în regia lui Vitalie Drucec.

Potrivit organizatorilor, este un spectacol tragi-comic despre criza comunicării dintre oameni apropiați, care își vorbesc, dar nu se pot face auziți; o montare ce dorește a ne spune cât de simplu e, de fapt, secretul armoniei în familie – să iubești și să înțelegi! „Storcătorul de fructe” este prima piesă a dramaturgului Ilia Cilaki montată pe o scenă din Republica Moldova.

În aceeași zi, la ora 19.00, Teatrul  Liber „TOTEM” va prezenta pe scena Teatrului Dramatic Rus de Stat „A.P. Cehov” spectacolul „Doppelganger” montat după operele lui F.M. Dostoievski în regia lui Daniel Muntean. Potrivit organizatorilor, „Doppelganger” este o entitate misterioasă și sinistră, un dublu uman, care apare ca partea întunecată a personalității sau ca antiteză a îngerului păzitor. Teatrul Liber TOTEM vă prezintă un spectacol despre lupta a două esențe opuse într-o singură persoană. Piesa se bazează pe operele lui Fiodor Mihailovici Dostoievski despre eterna luptă dintre lumină și întuneric în interiorul unui om.

img24003320

img24003320

img24003320

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!