ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova și Norvegia au semnat un Memorandum de cooperare în domeniul energetic

14:00 | 07.05.2024 Categorie: Economie

Chişinău, 7 mai. /MOLDPRES/. Un Memorandum de cooperare în domeniul energetic dintre Republica Moldova și Regatul Norvegiei a fost semnat astăzi la Oslo de către ministrul energiei, Victor Parlicov și omologul său norvegian, Terje Aasland, informează MOLDPRES.

Documentul va contribui la consolidarea cooperării moldo-norvegiene în domeniul energetic și crearea oportunităților investiționale reciproc avantajoase.

Ministrul Energiei, Victor Parlicov, a afirmat că acțiunile prevăzute în Memorandum includ beneficii reciproce în domeniul social, economic și de mediu, care vin să promoveze dezvoltarea durabilă și decarbonizarea economiilor statelor noastre. De asemenea, Memorandumul include măsuri privind digitalizarea și securitatea sectorului energetic.

„Am discutat cu ministrul Terje Aasland posibilitățile de colaborare în procesul de industrializare a Republicii Moldova, bazat pe energie verde și am reiterat deschiderea reciprocă pentru consolidarea relațiilor de cooperare și valorificarea suportului oferit de statul norvegian prin intermediul Programului „Nansen”, a precizat ministrul Energiei.

În perioada 6-7 mai, Victor Parlicov întreprinde o vizită oficială în Oslo, Norvegia, în componența delegației conduse de președinta Maia Sandu.

img24003339

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!