ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șefa statului a anunțat cum ar proceda dacă R. Moldova ar fi ținta unui atac militar: „Unica și cea mai corectă decizie este să rămâi, pentru că tu răspunzi pentru poporul tău”

15:27 | 07.05.2024 Categorie: Politică

Chişinău, 7 mai. /MOLDPRES/. Președinta Maia Sandu promite să facă tot posibilul ca R. Moldova să nu fie atrasă într-un conflict militar, însă, dacă s-ar întâmpla ca armata rusă să pătrundă aici, atunci nu ar accepta sub nicio formă să fie evacuată în siguranță de către partenerii externi. Șefa statului a făcut această declarație în cadrul unui interviu acordat jurnalistul rus Iurii Dudi, care a fost inclus de autoritățile ruse în registrul „agenților de presă străini”, comunică MOLDPRES.

„Știu cu siguranță cum aș proceda în asemenea cazuri. Cea mai corectă decizie este să rămâi în țara ta. Pentru că tu răspunzi pentru poporul tău, tu răspunzi pentru siguranța poporului tău. Aceasta este unicul răspuns corect. Altfel nici nu se poate... Tu ești președintele țării, pe tine te-au ales pentru a asigura siguranța cetățenilor. Toată lumea te privește și trebuie să fii în locul în care să faci totul pentru poporul tău. Aici nu poate fi alt răspuns. Este un răspuns sincer”, a declarat Maia Sandu.

La întrebarea dacă Republica Moldova va opune rezistență în cazul unei invazii rusești, șefa statului a menționat că țara noastră este una neutră, însă Constituția obligă autoritățile „să facă totul” pentru a apăra statul.

Ea a negat zvonurile precum că Ucraina i-ar fi propus Chișinăului suport pentru rezolvarea diferendului transnistrean și a precizat că acest subiect poate fi rezolvat doar pe cale pașnică.

img24003344

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!