ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președinta Maia Sandu și-a exprimat recunoștința pentru solidaritatea și sprijinul financiar suplimentar anunțat de Norvegia

15:59 | 07.05.2024 Categorie: Oficial

Chişinău, 7 mai. /MOLDPRES/.  În cadrul vizitei pe care o întreprinde la Oslo, Președinta Maia Sandu a avut o întâlnire cu Prim-ministrul Norvegiei, Jonas Gahr Støre. Șefa statului și-a exprimat recunoștința pentru solidaritatea pe care Norvegia a arătat-o în ultimii doi ani și pentru sprijinul financiar suplimentar în valoare de 30 de milioane de euro, anunțat astăzi, transmite MOLDPRES.

Președinta a precizat că acest ajutor nerambursabil va contribui la consolidarea securității energetice și la îmbunătățirea sectorului educației.

„Moldova apreciază generozitatea poporului norvegian, care ne-a sprijinit în momente cruciale pentru a depăși multiplele provocări cu care ne-am confruntat și ne ajută să ne consolidăm reziliența”, a subliniat șefa statului.

img24003346

img24003346

img24003346

img24003346

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!