ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Parlamentul organizează o expoziție de pictură consacrată Zilei Europei

13:05 | 08.05.2024 Categorie: Cultură

Chişinău, 8 mai. /MOLDPRES/. Circa 30 de orașe și capitale europene sunt prezentate de tineri în expoziția de pictură „Călătorie imaginară în Europa”, organizată de Parlament cu ocazia Zilei Europei, comunică MOLDPRES.

Potrivit Direcției comunicare și relații publice a Parlamentului, autorii lucrărilor sunt tinerii din clasele cu profil de arte de la Liceul Teoretic „Grigore Grigoriu” de pe lângă mănăstirea „Sfintele Femei Mironosițe Marta și Maria” din satul Hagimus, raionul Căușeni.

Tablourile prezintă frumusețea orașelor și a capitalelor europene, diversitatea culturală a spațiului european, promovează mesajul de integrare europeană și de conservare a patrimoniului cultural comun al Europei.

Tinerii propun vizitatorilor o călătorie imaginară pe la Turnul Eiffel din Paris, Bazilica „Sfântul Petru” de la Roma, clădirea Parlamentului din Budapesta, Muzeul Louvre din Paris, ansamblul sculpturilor lui Constantin Brâncuși de la Târgu Jiu, Biserica „Sfântul Carol” din Viena, Podul Londrei, Primăria din Bruges, Castelul Alcazar din Segovia, Spania. Lucrările sunt executate de 20 de tineri.

Expoziția este deschisă pentru vizitatori până pe 17 mai, în zilele de luni până vineri, între orele 8.00 – 17.00.

img24003376

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!